Dobrodošli ( Prijavi se | Registrujte se )
![]() ![]() |
| SeRbIaN_GiRl |
Oct 15 2004, 07:04 PM
|
![]() Forumska mezimica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Broj postova: 7.028 Pridružio: 11-October 04 Lokacija: Beograd Član br.: 93 |
PLAVI CUPERAK
Plavi čuperak obično nose neko na oku, neko do nosa, al ima jedan čuperak plavi zamislite gde? - U mojoj glavi. Kako u glavi da bude kosa? Lepo. U glavi. To nije moj čuperak plavi, već jedne Sanje iz šestog "a" Pa šta? Videćeš šta - kad jednog dana čuperak nečije kose tuđe malo u tvoju glavu uđe, pa se umudriš, udrveniš, pa malo - malo... pa pocrveniš, pa grickaš nokte i kriješ lice pa šalješ tajne ceduljice, pa nešto kunjaš, pa se mučiš, pa učiš - a sve koješta učiš. Izmešaš rotkve i romboide. Izmešaš nokte i piramide. Izmešaš leptire i gradove. I sportove i ručne radove. I tropsko bilje. I stare Grke. I lepo ne znaš šta ćeš od muke. Sad vidiš šta je čuperak plavi kad ti se danima mota po glavi, pa od dečaka- pravog junaka napravi tunjavka i nespretnjaka. ![]() -------------------- Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
|
| Srna |
Mar 6 2006, 11:31 AM
|
![]() Zvezda u usponu ![]() ![]() ![]() Grupa: Članovi Broj postova: 116 Pridružio: 10-January 06 Lokacija: tu i tamo Član br.: 669 |
LJubav
Oprastamo se, oprastamo se i strasno dugim nogama odlazimo u svet. Ti u svoju mladost, onuda iza fabrika, iza pristanista i mosta, niz raskrsca koja se razilaze kao posvadjani ljudi. Ja u svoju mladost, onuda uz prugu, gde trava ima ukus vode, peska i sunca. Nikada vise necemo sedeti u istoj klupi, ni jedno od drugog prepisivati domace zadatke, ni deliti uzinu na odmoru. Nikada vise necu se smejati tvojim olinjalim lutkama, ni ti mom neukrocenom zvrku na temenu, za koji su me vecito cupkali oni sto sede iza nas. Nije ovo vise zavrsena samo jedna skolska godina. Kazu: gotovo je detinjstvo. Jedno veliko detinjstvo danas je zavrseno. Kazu, i svi su zajedno radosni i kotrljaju se niz stepenice kao saka prosutih klikera. I svi su smesni od zadovoljstva kao plastelinske figure. I svi su sareni i cudni kao grad za vreme velikih praznika. Samo ja znam: nikada vise, nikada vise necemo se uhvatiti za ruke, ni hodati od ugla do ugla, pokusavajuci uzalud da se setimo dok cutimo necega vrlo vaznog, necega toliko ogromno vaznog, cega se raz---dvo---je---ni nikada necemo moci setiti.[size=24][/size] |
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:37 AM
|
|
Član u razvoju ![]() ![]() Grupa: Članovi Broj postova: 52 Pridružio: 9-June 06 Lokacija: tamo gde ljubav pocinje... Član br.: 819 |
IKONA
Zaboravi da negde na svetu postoje nekakvi tvoji muževi, i moje žene, i postelje u kojima su snovi zanat. Neka drumovi budu za mene i tebe pruženi ove slucajne veceri daleko u nepovrat. Možda smo zato i rodjeni da jednom tuda odemo. Da ti milujem kosu kao da sam ti prvi. A posle da jedno drugome malo lepog dodamo uz dve-tri mrve ljubavi i jednu krpicu krvi. Nikada necu zbog tebe ici da locem rum, ni da srocim za vecnost najbolju pesmu kraj caše. Malo mi se osmehni kad se vratiš niz drum. I nemoj da mi mašeš. Ni ja necu da mašem. -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
pusti me da cutim, ja nocas trebam mir... |
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:38 AM
|
|
Član u razvoju ![]() ![]() Grupa: Članovi Broj postova: 52 Pridružio: 9-June 06 Lokacija: tamo gde ljubav pocinje... Član br.: 819 |
Prorocanstvo
Ne osecati hladnocu, ni munje koje grme i s vriskom paraju nebo. Nasmejan, otici mirno. Pretociti se u vodu, u vazduh, u zemlju, u sume, ovakve jedne noci pod maglom neprozirnom. I onda: ziveti prostran. Biti do kraja sveta sve sto se doseci moze. Nikada ne ostati mali. Biti miris i boja, biti tisina u vetru, i biti okean zvezda sto se u vecnost pali. -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:39 AM
|
|
BOLEST
Volim te kao sveži beli zalogaj seljačkog znoja i truda i dana jesenjih na crnoj popucaloj ravnici. Proći će proljeće kao san razbarušen i čudan što sliči crvenoj ptici. Doleteće i odleteti danas sva cvetanja. Bićemo i meki i okoreli, i u radost i u setu ćemo zaroniti. Izgaziću tvrdim usnama tvoja ramena detinja, a zvezde će zvoniti ... zvoniti ... Ima u nama prostranstvo za koje ne znamo. Izgubićemo se u njemu i opet dohvatiti. Ima u nama srce, u krpe smeha i plača vezano. Kako ćemo se iz sebe vratiti? Proći će proleća ... Ona nose trave i cvrkutanja. Ona nose mir od kog se ruke ježe. Mir. Samo malo mira, malo kiša, šaputanja, tamo gde se nebo za njive zakiva i veže. Mir radi budućih nemira, radi ludovanja, na uzglavlju od tvojih toplih detinjih šaka, pa da dugo zvezdama mašem i odzvanjam prepun kikota i cvetnih naramaka. Volim te. Eto. A nebo je u proleće plavo kao nešto čega se nikad setiti neću. Ništa ... Samo crvene ptice nad glavom uzleću. -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:40 AM
|
|
Mađika
Molio bih, doktorice, Da mi date injekciju da ostanem živ, makar samo do avgusta. Pisalo mi Socijalno Da me vodi na more, Pa bih hteo, doktorice, Da ja vidim to more, Pa posle - šta bude. Da ja vidim je l' to more Duboko kao bunar I prozračno kao prozor, Ili kao sijalica, Ili kao kad se nesto probuši. I da vidim: ako more nema kraja, Kako to izvede – da se ne prospe. Samo to da vidim, Pa septembra – kako bude, Nije vazno. Ionako u septembru mora više nema. More – to je jedna Čisto letnja stvar. Iz knjige «Garavi sokak» -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:41 AM
|
|
Čitanje iz dlana
Kad umreš, i metnu te u zemlju, I oči ti popiju mravi . . . ovako . . . I dusu ti pozoblju bube . . . ovako . . . -samo tvoja kosa ostaće da živi, jer kosa je nesto drugo nego ti: kosa ti je čovek u čoveku, neki sveti vetar u čoveku - brate glupavi. Pa kad opet umreš, i metnu te u zemlju, I srce ti posrču crvi . . . ovako . . . I pamet ti popiju krtice . . . ovako . . . -samo tvoji zubi ostaće da žive, jer zubi su ti nestio drugo nego ti: zubi su ti čovek u čoveku, neka glad za samo lepim stvaima, zubi su ti tvoje zlatno ujedanje sa zvezdama - brate glupavi. I kad umreš jos opet, i metnu te u zemlju, I jezik ti progrize korenje . . . ovako . . . I usne ti izrastu kao trava . . . ovako . . . I od ušiju postane lišće . . . ovako . . . I od čela ti postanu stabla . . . ovako . . . I od srca ti postanu cvetovi . . . ovako . . . -samo tvoji nokti ostaće da žive, jer nokti su nešto drugo nego ti: nokti su ti čovek u čoveku, neki sveti prkos u čoveku - brate glupavi. Vidiš da ti stoji zla sreća u dlanu. Gadno ti se piše. Kosa ti je prljava. Zubi su ti žuti. Operi bar ruke, brate glupavi! Iz knjige «Garavi sokak» -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:42 AM
|
|
CAROLIJA
Nekom zabranjuju zvezde nekom krila i laste, ja ne zabranjujem nista sme se sve sto se ne sme. Samo jedno te molim, pokusaj da ne rastes, ni mrvu za inat do kraja ove pesme. U toj se pesmi zivi slobodno i ludo, mozes da izmisljas, mastas, da radis sve naopako. U njoj i najvece cudo, prestaje da bude cudo, jer sve sto pozelis kad zazmuris, ostaje zauvek tako. Isturi hrabro i divno, prkose detinjaste, i lazi sebe samog, sme se sve sto se ne sme. I sme se vise od svega! Jedino nemoj da rastes za inat i tebi i meni do kraja ove pesme. I svaki put kad te slome, pa moras nov san da stvaras, ne sanjaj ga u mraku, dotrci blize zori, na pragu ove pesme tako se divno bori. I kad namignes samo, i osmehnes se polako izbroj u sebi do deset, i to u vecnost pretvori, i sve sto zmureci smislis, ostace zauvek tako! -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:42 AM
|
|
AUTOBIOGRAFIJA
U obicnom sam sebe uhvatio, pa nikad nisam to sakrivao, bar sam posteno kiriju platio, na ovom svetu sto sam ziveo. Mozda sam nekome jad iscelio, i nekom u zenice sjaj namamio, i u komsiluk zvezde doselio, u prozor svitanja uramio. Ako mi zivot krila skrati, i sneg u oku pocne da veje, znam , bar se necu pokajati sto sam umeo da se smejem. -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:43 AM
|
|
- Susreti -
Mi smo se suvise sretali na raskrscima neznanim Mada smo razlicitim putevima koracali Tinjalo nebo vecernje u siprazima zvezdanim I uvek oblaci zdralova sa prolecem se vracali. Mi smo se suvise sretali a reci rekli nismo I u leta kovrdzava sa preplanulim licima Pod kapom zelenih dudova za casak zastali smo Pa onda prosli, odlutali svako za svojim vidicima. U novembru su oblaci kao buktinje rudeli I vetar kisama umio sivo popodne ogolelo A putevi se duzili i raskrsca su zudela Za nesto kratko u susretu sto se toliko volelo. U zime snezne, pobelele k'o tvoji isprani dlanovi Dugo si, dugo cekala pod jablanom, na smetu I vrat mi goli uvila maramom svojom lanenom Da sivookom putniku ne bude zima u svetu. Pa ipak, ti su susreti tek kratka radovanja Jer znam: na nekom raskrscu necu te videti vise Pruzices nekome dlanove, prestace putovanja I pod krov neki svratices da se sklonis od kise. Spusticu tvoju maramu usput kraj putokaza I sa vetrom - drugarom otici nabranih vedja Jer meni zivot prestaje ako sidjem sa staza I pred necijim vratima skinem torbu sa ledja. -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:43 AM
|
|
SOLARIS
Pomesan s liscem, vetar ima mek i zut glas, kao ona devojka kojoj sam obecao na stepenistu katedrale da cu kupiti jedno od Kornatskih ostrva, i kupio bih, kako sam bio romantican i sasav tog septembra, samo da mi je Grujic na vreme poslao onaj honorar sto smo cekali, i koja je danas ko zna gde, majka necije dece, i neocesljana, i zgadjena na mene i na ostrva i na sve druge stvari na svetu. -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:44 AM
|
|
Miroslav Antic, “Kad sam bio garav”
U ona tako divna i daleka vremena kad sam bio decak, imao sam u osnovnoj skoli druga Mileta Petrovica, malog buljookog Ciganina koga su zvali Mile Glupavi, ili kako se to na ciganskom kaze Mile Dileja. Mnogi Cigani zovu se Nikolici, Petrovici ili Jovanovici, mnogi se i danas zovu Mile, ali onaj moj drug, onakav Mile Dileja, nikad se vise nece roditi. Ubili su ga Nemci u Drugom svetskom ratu, 1942. godine, i sad lezi negde ka selu Jabuci, kod Panceva, u velikoj zajednickoj grobnici Jevreja, Roma i Srba. Ponekad tamo odem, zapalim svecu i placem. Cudan je bio taj moj drug Mile Dileja. Secam se, iako najmanji, sedeo je uvek u poslednjoj klupi, kao da nekom smeta, kao da je nesto drugo nego ostala deca. Tukli su ga svi redom bez razloga, prosto zato sto je Ciganin. Kad god neko nesto ukrade, Mile je dobijao batine ni kriv ni duzan. A vladalo je i verovanje da je urokljiv, zbog zrikavih ociju, i da se nocu druzi sa djavolima. Jednog dana, kad je sve to prevrsilo meru, premestio sam Mileta kraj sebe u prvu klupu i potukao se zbog njega do krvi. Proglasio sam ga za svog druga. Pravio sam se da sam i ja zrikav kad smo plasili drugu decu. Naucio me je ciganski, pa smo nas dvojica govorili nesto sto niko ne razume i bili vazni i tajanstveni. Bio sam dosta nezan decak, plavokos, kukavica, ali odjednom se u meni probudio neki djavo i ja sam tukao sve redom, cak i one najjace. Poceo je da krade zbog mene gumice, bojice, uzine, olovke... i donosio mi je sa nekom cudnom psecom vernoscu. Imao sam zbog toga mnogo neprilika, jer morao sam sve te stvari posle krisom da vracam, sto je ponekad mnogo teze nego da se ukrade. Mile Dileja je bio najveci pesnik koga sam poznavao u detinjstvu. Mnogo je lagao. Izmisljao je za mene ciganske pesme na vec poznate melodije, preradjivao na licu mesta one stare, koje je slusao od svoje bake i mame, i dugo smo, danima i danima, kao u nekoj cudnoj groznici govorili o neobicnim svetovima bilja i zivotinja, o zlom duhu Cohanu sto jede decu, o snovima i kletvama, o cergama i skitnjama, i gorko i seretski, i tuzno i bezobrazno. Jednog dana rekao mi je svoju tajnu: zato je los djak, sto on ne moze da misli, a da ne peva. Kad bi mogao, rekao je, da otpeva sve svoje lekcije, i zemljopis, i poznavanje prirode, i matematiku, ali da sve to izvrne kako se njemu cini da je lepse, bio bi najbolji djak u razredu. Jednog dana dosao je rat. Doslo je strasno Cohano koga se plase i deca i odrasli Cigani. Probajte, ako ne verujete: to je nesto u krvi. Cudno. Idite u neku cigansku kucu i kad dete u kolevci place, dete koje ne zna ni da govori, plasite ga baba-Rogom, plasite ga djavolom, plasite ga cime god hocete. Vristace i dalje. Ali ako mu kazete, gledajuci ga u oci: -Mir! Ide Cohano! Dete ce okrenuti glavu, najeziti se i zaspati. Tog dana, kad je bio taj rat, u kucama u Garavom sokaku u Pancevu dvadeset dana neprekidno su gorele svece, jer vlada verovanje da se Cohano boji svetlosti, posto je duh mraka i smrti. -Cohano jede svece-kazu oni. –Palite zato jednu na drugu, da se produzi svetlost... Moj Mile morao je da nosi na ruci zutu traku. Tako su Nemci odredili. Zuta traka znacila je da on nije covek, nego Ciganin i da svako moze da ga ubije kad hoce. Bio je na smrt preplasen. Vodio sam ga kuci iz skole, uzimao od njega traku i stavljao na svoj rukav. Cuvam je i danas za uspomenu. I jednu belu, iz zloglasnog logora Dahau, na kojoj pise: Srbin. To je uspomena na drugog jednog, meni dragog coveka, koji nije iz ove, nego iz neke druge, mnogo tuznije knjige. Mileta su jednog dana odveli sa grupom Cigana i streljali. A ja sam ostao ziv. Cuvam onu staru zutu traku, presovanu u jednoj knjizi, kao sto deca u spomenarima cuvaju neki, samo njima dragi, presovani cvet. I odem ponekad u kafanu da se druzim s Ciganima. Placem i teram ih da sviraju Miletove pesme. Oni kazu da to ne postoji. Da reci tako ne idu. A ja znam da idu bas tako, pa jos ponesto i sam izmisljam, na srpskom i ciganskom, i sad vec polako neke dobre bande, ako sto je Tugomirova, ili Janike Balaza, Zarkova, Dzanetova ili Milosa Nikolica iz Deronja, pevaju te pesme. -Iz postovanja- kaze mi Steva basista. –Zao nam kad placete. Ako ne postoje pesme, izmislicemo ih za vas. I ja, evo, vec godinama lutam i skupljam pesme starih Roma. Romi, to je isto sto i Cigani, njihovo pravo ime sa mnogo postovanja i casti, samo sto na ciganskom Romalen znaci i ljudi, i uvek se pise velikim slovima. A Mile Dileja? Ja, deco, u boga ne verujem. Ni u strasno Cohano. Ali ako ga negde ima, onda ga molim da tamo, u tom svetu mraka, korenja i tisine kupi mom Miletu Dileji plisani sesir. Uvek ga je tako mnogo zeleo. 30. april 1973. -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:45 AM
|
|
Sedmi amanet ptici
Pravi i veliki letaci .ti koji su nam uzor i kojima najvise verujemo moraju na vreme da se povuku sa neba jer zagledani u lepotu svoga umeca smetaju onima koji dolaze. Mrtvo drvece je ugalj mrtav ugalj je vatra mrtva varra je pepeo iz kojeg nice korenje novog drveca. Zato se veliki i mudri letaci na vreme povlace i ne guzvaju nebo. LXXXI Dodjite ,mahnuo sam sidjite da vas poljubim u znak zalosti ja ne upotrebljavam zube i nemojte se bojati. Vi ste za mene ionako vec mrtva ptica najveca tuga koju sam ikada okusio dodjite,slagao sam .ja ne ubijam mrtve stvari. A ptica rece :vasa je najbolja tehnika u isto vreme vasa najgora tehnika onda kad ste me stvarali,vec ste me jednom poljubili i ostala je ziva rana. NE BOJIM SE JA ZUBA,ZUBI SU MEKSI OD USANA ZUBI UJEDAJU ZA TRENUTAK,USNE ZA CEO ZIVOT. Razgovarajmo na rastojanju ja sam vas san ,zar ne? Moram da budem oprezna: san nema pravo da se uspava.... -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:47 AM
|
|
Poruka
Kad prođu zore, kad zaspe kiše, i nas odavno ne bude više, ovo je, moj daleki sine, poruka za tvog još daljeg sina i za kćer najdaljih naših kćeri kroz mnogo nadanja i godina, za snove šarene i beskrajne, pegave pahulje budućih zora, za čavrljanja, kikot i tajne i za sva pitanja bez odgovora. Kad svenu zore, kad zgasnu kiše, i nas odavno ne bude više, reci nek budući lepše sanjaju, zamoli da čudno lepo sanjaju, naredi da bolje od nas sanjaju, pomozi im da tačnije sanjaju, ako ne sanjaju - daj im da sanjaju, viči da sanjaju, sanjaj da sanjaju, dok u njihovim detinjim grudima pokojna naša srca odzvanjaju i čuju i kuju i odjekuju kao zvonici među ljudima. Kaži im: onamo, blizu neba, planina jedna na sve njih čeka. Mi smo je zidali od sna i hleba da se uspentramo u svetlost nekad. Mi smo je digli. A nikad stigli. Za ljudski vek je ogromna bila. I posrćući - u vis smo pali, sa ožiljcima najlepših krila. Kad minu zore, kad umru kiše, i vidiš: nema nas nikada više reci im da smo se ko ljudi složili: mene podelili, tebe podelili, njih smo pomnožili. Ovo je, moj daleki sine, osmeh i šapat za tvoga sina i za kćer njegovih najdaljih kćeri kroz bezbroj nadanja i godina. I želja da se nešto produži. Da se pre oduži. Da se ne oduži, već da se šalje, od njih još dalje, mnogo dalje. Reci im: onamo, blizu neba još divnih treba, još jakih treba, naivnih treba i čudnih treba. Davno smo s mukom sve to sređivali. Sad smo na kraju i to sredili. Klinci su mame i tate nasleđivali. Sad smo mi, roditelji, decu nasledili. Zato im na uho promrmljaj tiše, kad zore izgore kad splasni kiše - nas sutra mora tamo negde zajedno s njima da ima za jednu običnu mrvu najglasnije, za jednu običnu mrvu najčasnije, za jednu običnu mrvu najviše. Mislim da je ovo najpatriotskija pesma koju je Mika Antić ikad napisao. -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:47 AM
|
|
BALADA
Od svih si devojaka bila tisa Zbunjena, sama, neprimetna, bleda Ej, zasto nisi bar porasla visa, Bar visa za pola pedlja? Jedne je noci udarala kisa, Tako krvnicki ko cuvari reda... Ej, zasto nisi bar porasla visa, Bar visa za pola pedlja, Jer kada si se o drvo kraj vrata Obesila jednom u svitanja seda, Izmedju bosih nogu i blata Bilo je razmaka samo - pola pedlja. -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 12:48 AM
|
|
SAMOCA
Svoju snagu prepoznaces po tome koliko si u stanju da izdrzis samocu. Dzinovske zvezde samuju na ivicama svemira. Sitne i zbunjene sabijaju se u galaksije. Seme sekvoje bira cistine sa mnogo sunca, uragana i vazduha. Seme paprati zavlaci se u prasume. Orao nikada nije imao potrebu da se upozna sa nekim drugim orlom. Mravi su izmislili narode. Svoju snagu prepoznaces po tome koliko si u stanju da prebrodis trenutak jer trenutak je tezi i strasniji i duzi od vremena i vecnosti. -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 01:00 AM
|
|
ŽIVORAD
Što kod krojača u izlog visu odela? Što kod vulkanizera pred kuću visu gume? Kad je reklama, neka bude reklama. Zašto, onda, pred školu da ne visu učitelji? Kad je, braćo, reklama, treba da je reklama! -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 01:03 AM
|
|
[size=18] DRUGARSKA PESMA
Ništa ti ne razumeš, moj najrođeniji blesane, uobraženi prinče što te je život razmazio. Da znaš kolike sam noći uznemirene i besane drhtao kraj tvog uzglavlja, pokrivao te i pazio. Ti si za mene još uvek parče tek rođenog mesa: onaj musavko što vrišti i celu kuću potresa. Ja sam te, lepoto moja, naučio da hodaš. Svima sam plaćao piće kad su ti zubi nikli. Ja sam ti dao život. Nije te donela roda. A sada smo se, odjednom, jedan od drugog odvikli, kao da sve što kazem zaista ne razumeš i kao da sve što umem ti triput bolje umeš. U redu, pametna glavo. Ja sam te ljuljao, kupao, ponosio se tobom, nemušte reči sricao, i dosta svoje mladosti zbog tebe sam polupao i kad je u svet trebalo nisam se zbog tebe micao, Nego sam sav osedeo, moj naduvenko mili, da bi tvoj život i dani valjani bili. Danas kad rođendan slaviš, sve ću svečane torte pobacati kroz prozor na užas rodbine cele. Ti znaš: ja sam tvoj otac. Mi smo od takve sorte što ne sme da zadrhti kad odapinje strele. Možda još nije kasno. Jednom se mora sve reći: i drugarski i tužno i grubo i srneći. Propustio sam godine. Ispustio te iz ruku. Sve tvoje slabe ocene moljakanjem sam rešio. Večito sam se svađao kad te drugi istuku. Bio si moje mezimče i tu sam najviše pogrešio. Četrnaest ti je godina i zar te stvarno ne vređa da stalno za tebe podmećem i dušu i glavu i leđa? Hoću da jasno kažeš kad misliš da budeš muškarac. Zar treba i sutra da rešavam sve što ti odraslom fali? "Tata, škripi u braku… na poslu… daj za džeparac…" A ja ti i dalje pomažem jer te volim i žalim. Ne čestitam ti rođendan. Mi smo se uzalud borili i stvarali smo čuda, a ništa nismo stvorili. I evo, danas ti dajem reč roditeljsku i mušku: ako ne postaneš čovek na ovoj, tek započetoj čarobnoj stazi života - moram i razbiti njušku. Makar oženjen bio, makar u trideset petoj. Nikad te tukao nisam. To za dečake nije. Al sutra, odrasli prinče, videćeš kako se bije. -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 01:04 AM
|
|
Cak i kad su najsrecniji,
ja vidim kako su nesrecni. Valjda im zato i oprastam. Jedino nikada necu umeti da se najezim kad se rukuju mlitavo. Ko se mlitavo rukuje, znaci da mlitavo misli i mlitavo vekuje. I necu im oprostiti sto su potrosili godine a nisu doznali zasto su dosli na ovaj svet. ZIVETI ne znaci: biti. Desiti se. Postojati. ZIVETI znaci: NADZIVETI !!! (Tako zamisljam nebo) -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
| osmeh letnje noci |
Jun 14 2006, 01:04 AM
|
|
USNE
Usne jedino zato postoje da s nekim podelis nesto svoje. I da ti sapat sapatom vrate. Usne postoje da se pozlate. Usne su vulkan tvog tela. Usne su izvor tvojih reka. Usne su pupoljak gde se srela pcela od vetra s pcelom od mleka. Usne postoje da se procveta u vatromete neba i sveta. Usne su da se u dahu zgusne krilatost zvezda i kometa. I nikad nikom nemoj ih dati ako ne ume da ti ih vrati toplije,mekse, mladje i sladje. Jer usne samo zato postoje da osmeh po tvome osmehu skroje. -------------------- Ne pitaj me nocas nista,
![]() ![]() |
| Lagana Verzija | Tačno vreme je:: 8th September 2010 - 12:33 PM |
Svi postovi, grafike i slike na forumu vlasništvo su i odgovornost autora istih.
Sve ostalo spada pod vlasništvo Prijatelji WEB TEAM-a.