IPB

Dobrodošli ( Prijavi se | Registrujte se )

 
Reply to this topicStart new topic
> Afrodizijak I Biljke
SeRbIaN_GiRl
post Jan 16 2006, 10:17 AM
Post #1Forumska mezimica
*****

Grupa: Članovi
Broj postova: 7.028
Pridružio: 11-October 04
Lokacija: Beograd
Član br.: 93

IPB Image

grcki - afrodisios - sto se odnosi na Ijubavno uživanje

IPB Image

Afrodizijak je supstanca koja povecava polnu želju (Tibido). Postoje mnoge supstance zakoje se veruje daimajuto svojstvo, aJije vecina nedelotvoma, a postignuti rezultati cesto zavise od toga koliko pojedinac duboko veruje u njih. Mnogi takozvani afrodizijaci su bezopasni, aJi neki su i otrovni, narocito ako se uzimaju u vecim kolicinama. Kantaridin, prašak od sušenog insekta zvanog "španska musica", veoma je opasan kao afrodizijak; upotreba kantaridina može da ima kobne posledice. AJkohol, uprkos svom prvom ucinku u podizanju samopouzdanja i slabljenju inhibicija, ima u suštini depresivno dejstvo. Pacijenti koji pate od impotencije i drugih seksualnih problema treba da potraže strucnu medicinsku i psihijatrijsku pomoc. (grc. afrodisios — što pripada polnom uživanju) sredstvo koje se upotrebljava za nadraživanje, za podsticanje, pojacavanje polnog nagona i povecavanje muskarceve polne moci. Od pradavnih vremena poznat je veliki broj najrazlicitijih afrodizijaka, od kojih se mnogi upotrebljavajujoši danas. Tako veliki broj afrodizijaka dokazuje da ni jedno od tih sredstava nije sasvim uspešno. To je zato što u primeni afrodizijaka postoji nesporazum izmedu ljudskih predrasuda i ljudske fiziologije.
Ljudi, naime, cesto poistovecuju polni nagon sa muŠkarcevom polnom moci, pa misle da ce muskarac automatski postati potentniji ako mu se povecaju polni prohtevi. Istina je, doduše, da se muskarceva potencija ne može ispoljiti ako se kod njega ne javi polna želja. AJi, sama polna želja još nije dovoljna da muskarac bude u punoj meri sposoban za polni život. Njegova seksuaJna potencija zavisi naime još od citavog niza drugih faktora, pretežno psihicke prirode.


--------------------
Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
SeRbIaN_GiRl
post Jan 16 2006, 10:19 AM
Post #2Forumska mezimica
*****

Grupa: Članovi
Broj postova: 7.028
Pridružio: 11-October 04
Lokacija: Beograd
Član br.: 93

IPB Image

Zato se podsticanjem muskarcevih polnih želja samo ponekad pojacava
njegova potencija. No, kad je muskarac iz bilo kog razloga trenutno
nesposoban za polni odnos, onda mu cesto ne pomaže nikakav afrodizijak.On ga, doduše, seksualno nadraži, ali to još ne znaci da ce mu se vratitipotencija, ako se nije oslobodio dotadašnjih razloga svoje impotencije.
U blažim slucajevima polne nemoci kojoj su razlozi sasvim psihicke prirode,afrodizijak može, doduše, pomoci, ali ne sam po sebi, zbog nekih svojih specificnih osobina, vec samo na osnovu sugestije. Tada pak može delovati kao afrodizijak bilo koja materija ako osoba koja je uzima veruje u njeno specificno delovanje.
Kod primitivnih naroda i u starim civilizacijama, a donedavno još i u našoj kulturi, upotrebljavali su se razni afrodizijaci sa svrhom da se kod druge osobe pobudi seksualni interes. Narodno verovanje pripisuje svojstva afrodizijaka, pre svega, raznim jelima, npr. jajima, ribljem mesu, ostrigama, kavijaru, nekim vrstama sira, cmom luku, itd. To vredi i za neke mirodije i zacine, kao što su cimet, muskat, vanila i dr.
Istina je da hrana koja sadrži mnogo belancevina, pre svega onih životinjskog porekla, dakle meso, sir, jaja i dr., deluje nadražajno na ceo organizam, pa onda i na polni nagon. No, to opet ne znaci da ce covek
koji je nakon obroka bogatog belancevinama i raznim zacinima osetio pojacanu polnu želju biti ujedno sposobniji nego inace da stupi sa ženom u polni odnos.
Klasicni afrodizijak je alkohol. On znatno utice na pojacavanje polnog nagona, ali takode ne pruža garanciju da ce ujedno pojacati i polnu moc. Isto važi za neke opojne droge, narocito kokain i hašiš.


--------------------
Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
SeRbIaN_GiRl
post Jan 16 2006, 10:21 AM
Post #3Forumska mezimica
*****

Grupa: Članovi
Broj postova: 7.028
Pridružio: 11-October 04
Lokacija: Beograd
Član br.: 93

IPB Image

Medicina ne poznaje afrodizijak u pravom smislu reci. To bi,naime, trebalo da bude sredstvo koje bi imalo specificno nadražujuce dejstvo na polne funkcije koje omogucavaju punovredno doživljavanje snošaja. No, takvo sredstvo za sada ne postoji. Lekari, doduše, cesto odredjuju muskarcima
koji trpe od slabe seksualne potencije ili potpune impotencije
upotrebu muskih polnih hormona. Oni bi, takode, trebalo da
deluju u smislu afrodizijaka. Ali, ti hormoni mogu pojacati
polni nagon, ali ne moraju povecati polnu snagu. Ako pak
postignu takav ucinak, onda je to opet efekat autosugestije.
Pravi afrodizijak za sada ne može biti hemijske prirode. Buduci da polna moc u najvecoj meri zavisi od raznih psihickih faktora, to samo psiholoska sredstva mogu delovati kao afrodizijak. Covek koji pati od
poremecaja polne snage treba da se podvrgne psihoterapijskoj obradi, kako bi uocio one kocnice u sebi koje mu ne dopuštaju da u potpunosti pokaže svoju prirodenu potenciju. Uklanjanje tih kocnica jedino ce mu poslužiti kao stvami afrodizijak.
Umomi od pripravljanja svih tih cudotvomih preparata i izgubljene volje i nade da nešto može pomoci, spas potražite u nekoliko kapi jasminova ulja pomješanog sa uljem avokada. Masaža ovom mješavinom navodno takoder ima nemala cudotvoma sredstva. Ako ni to ne pomogne, vjerujemo da ce vas barem masaža utješiti i opustiti.
Neki afrodizijaci su došli iz mitologije. Afrodita, grcka boginja ljubavi (od cijeg imena je i nastao naziv afrodizijak) je držala vrapce. Danas se misli da su zecevi sinonim za promiskuitetne životinje, verovatno
zbog simbola casopisa Playboy, ali su stari Grci vrapca smatrali posebno promiskuitetnom životinjom.
Zbog njihove povezanosti sa Afroditom, Evropljani su poceli da jedu vrapce, posebno njihov mozak kao afrodizijak.


--------------------
Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
SeRbIaN_GiRl
post Jan 16 2006, 10:24 AM
Post #4Forumska mezimica
*****

Grupa: Članovi
Broj postova: 7.028
Pridružio: 11-October 04
Lokacija: Beograd
Član br.: 93

IPB Image

Sveti Toma Akvinski, sveštenik iz 13. veka, takodje je napisao nekoliko reci o afrodizijacima. Kao i Galen smatrao je da je glavna stvar u ishrani. Po njegovim shvatanjima hrana sa afrodizijackim svojstvima ima sposobnost da pojacava "životnu želju" i kao takva obezbedjuje neophodne sastojke za normalan rad organizma. Usled toga je meso smatrano za najpotentniji afrodizijak, a ispijanje vina je takodje doprinosilo jacanju "životnu želje".
Alkohol je takodje jedan od dokazanih afrodizijaka tokom vekova koji ima
stvamog uticaja na seksualnu želju. Manja kolicina alkohola oslobada inhibicija i doprinosi "poboljšanju" raspoloženja, ali preterano konzumiranje alkohola može imati suprotan efekat. U vecim kolicinama alkohol smanjuje erektilnu sposobnost kod muskarca.

IPB Image

Kafa je možda jedan od najstarijih afrodizijaka za koji se i danas veruje da u izvesnoj meri može da pomogne ljubavnim parovima. Reci da kafa ima specificno afrodizijacko dejstvo bi bilo, u najmanju ruku, pogrešno. Ono što je izvesno je to da kafa deluje stimulativno na centralni nervni sistem, tako da je moguce da na taj nacin podstice i seksualnu želju.
Na slican nacin bi mogli da deluju i amfetamini i kokain, kao stimulansi, ali opet bez ikakvog specificnog efekta na intezitet i kvalitet seksualne želje. Zanimljivi su i rezultati istraživanja dejstva odredjenih supstanci koje se dobijaju iz tkiva kitova i koje se koriste u industriji parfema. Tokom ispitivanja na životinjama utvrdjeno je da te supstance podižu nivo testosterona u krvi, što je od esencijalnog znacaja za muski seksualni nagon, ali i za ženski libido.
Uzroci smanjene potentnosti su višestruki. Kad je rec o erekcionim smetnjama, one se u prvom redu pripisuju bolestima krvnih sudova (ateroskleroza, šecema bolest), bolestima krvotoka, bubrega i jetre,
bolestima nervnog sistema (Parkinsonova bolest, multipla skleroza), hormonalnim poremecajima (smanjene ili povecane funkcije štitne žlezde, hipogonadizam i hipoprolaktinemija), kao i depresijama.
Takodje, redovno uživanje u alkoholu, pušenje, povecani holesterin, gojaznost - pogotovo kad su svi ti faktori rizika istovremeno prisutni - mogu da dovedu do smetnji u erotskom životu..


--------------------
Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
SeRbIaN_GiRl
post Jan 16 2006, 10:32 AM
Post #5Forumska mezimica
*****

Grupa: Članovi
Broj postova: 7.028
Pridružio: 11-October 04
Lokacija: Beograd
Član br.: 93

IPB Image

U prvih nekoliko meseci otkako se vijagra našla na tržištu, samo u I Sjedinjenim Državama prodato je 35 miliona tableta, a recepte je zatražilo tri i po miJiona pacijenata. Neprozime brojke u trgovini na cmo, i zdravi I muskarci koji su pilulu uzimaJi samo iz radoznalosti, cine mnogo vecu cifru. I Jedva da bi se mogao naci neki drugi lek koji je u tako kratkom vremenu pobudio pažhju celog sveta.
Pri tom je prica o uspešnom pohodu sildenafila, kako se vijagra hemijski oznacava, sredinom 80-ih godina zapocela kapitaJnim promašajem U to I vreme su istraživaci Pficer-koncema tragaJi za nekim novim lekom u lecenju anginae pectoris, aJi rezultati koje su dobiJi probama jedne supstance za povecanje protoka Jovi u srcu kao da su ih trgli. Velilti broj onih koji su dobrovoljno ucestvovaJi u eksperimentima prijavljivao je neoceJdvanu i izrazitu erekciju.
Ipak, potrajaJo je još nekoliko godina, dok istraživacima nije postaJo jasno da azotni monoksid (NO) igra znacajnu ulogu u cirkulaciji Jovi a time i erekciji. Onima koji uzimaju vijagru nije ni važho da znaju na koji
nacin ona deluje u organizmu; suprotno tome, neka upozorenja nece biti suvišna, buduci da je od septembra 1998. vijagra odobrena kao lek i u mnogim evropsJdm zemljama. Magicna plava piJula može,
naime, da proizvede i nepoželjne nuspojave. Najcešce od njih su glavobolja, crveniJo lica, želudacne teskoce, zapušen nos i disajni putevi, infekcije moJcracnih puteva, poremecaji vida, proliv, ošamucenost i
promene na koži, pri cemu su sve ove pojave uglavnom prolazne prirode. Prema raspoloživim iskustvima, sporedna dejstva vijagre zavisna su od doziranja i, prema tome, ne ostavljaju trajne posledice.

Konkurencija vijagri

IPB Image

U 2000. godini pojaviJa se nova piJula s nazivom apomorfin® kao jedna od mocnih piJula za potenciju u fazi Jdinickog ispitivanja. Delovanje apomorfina ne odvija se putem Jovnih sudova, vec Jcroz seksuaJne nadražaje u centraJnom nervnom sistemu. Isporucioci novog preparata, koji treba da deluje na centar za seks u mozgu, nadaju se da ce on biti zanimljiv i za žene. Ne zaboravimo da su iskustva s vijagrom kod žena biJa razocaravajuca. v Sto je još lepše, apomorfin pocinje da deluje samo nekoliko minuta posle uzimanja. Prvi rezultati pokazuju da je apomorfin delovao u 70 odsto slucajeva. Zapaženo je, medutim, da se svald šesti korisnik preparata žaJio na mucninu, a u neJdm slucajevima i na nagon ka povracanju. Do sada je apomorfin ispitivan samo u slucajevima gde je potentnost dovodena u vezu s psihicJdm smetnjama. Do sada nije proucavan na slucajevima gde je manjak potentnosti bio organsJd uslovljen.

IPB Image

I još jedan preparat ulazi u borbu protiv vijagre. Deluje, kao i vijagra,putem cirkulacije krvi, a rec je o supstanci fentolamin koja se u trgovinama vodi pod spektakulamim imenom vazomaks®. Ovaj lek
pripada kategoriji aJfa-2-receptorblokatora, zauzdava simpaticki nervni sistem i njegove negativne uticaje na erekciju. Slicno kao i vijagra, vazomaks se uzima pola sata, ili sat, pre planiranog
polnog odnosa. Razume se, konkurencija vijagri i dalje ostaju svi oni preparati za jacanje potentnostikoji se dobijaju takorecineposredno izprirode...


--------------------
Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
SeRbIaN_GiRl
post Jan 16 2006, 11:08 AM
Post #6Forumska mezimica
*****

Grupa: Članovi
Broj postova: 7.028
Pridružio: 11-October 04
Lokacija: Beograd
Član br.: 93

BILJKE

IPB Image

Alstonia — seme ovog drveta koristi se pre svega u Indiji. Efekat: iritira genitalije zahvaljujuci klorogeninu, alkaloidnom alergenu.

IPB Image

Banana
— kora ovog ljubavnog ploda sadrži bufotenin, halucinogen alkaloid prisutan i u koži žaba krastaca. Nemojte niti slucajno probati, može biti toksicno!

IPB Image

Kakao
— seme mahune sadrži stimulirajuci teobromin. Da bi se postigao efekt afrodizijaka, potrebno ga je pojesti u enormnim kolicinama.

IPB Image

Damiana - lišce biljke latmskog naziva Turnera aphrodisiaca koristi se kao
blagi purgativ, tonik i analgetik u travarstvu.
Lišce damjane (Tumera diffusa) je drevni indijanski afrodizijak, korišcen
primamo za stimulaciju seksualne želje. Korišcen je, takode, sa dobrim
rezultatima i za lecenje depresije. Vecina problema potencije i nedostatka
libida, koji su posledica urbanog nacina života, nervne napetosti i
konstantnog stresa, cine predispoziciju za nastanak fizicke nesposobnosti u smislu frigidnosti, odnosno impotencije i nedostatka libida.

IPB Image

Kava - kava - je pice dobiveno gnjecenjem korena Piper methvsticum. Dejstvo je sliccno alkoholu: premalo konzumiran samo smanjuje inhibiciju, previše — uspavljuje sva dula,SawPalmetto bobice boje terakote odbiljke Sarenoe serrulataima tonizirajuca, diureticka i sedativna svojstva, a kažu i stimulisuci efekt na razum i testise.

IPB Image

Testerasta palma (Serenoa repens, Sabal werrulata), je lekovita
biljka poreklom sa Sevemo-Americke obale. Bobice ove biljke
stimulišu funkciju vrata mokracne bešike, prostate, jajnika i materice.
Primenjuje se naširoko u tretiranju poremecaja seksualne i polne sfere. Istovremeno su izvanredan diuretik i sedativ, a veoma se cesto koriste za lecenje uvecane prostate (benigne hipertrofije prostate), veoma ucestale kod starijih muskaraca, kao i za rešavanje problema malih grudi kod žena.

IPB Image

Tartufi — stvaraju feromone slicne sekretima koje stvaraju ljudske žlezde.


--------------------
Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
SeRbIaN_GiRl
post Jan 16 2006, 11:26 AM
Post #7Forumska mezimica
*****

Grupa: Članovi
Broj postova: 7.028
Pridružio: 11-October 04
Lokacija: Beograd
Član br.: 93

IPB Image

Ginseng - Zen Sen, je medu njima svakako najpoznatiji preparat koji se dobija iz korena istoimene biljke koja se u Kini može naci u sva cetiri godišnja doba. Sadrži mnoge aktivne supstance, pre svih ginsenosid, za koje se smatra da oslobadaju postojece hormone u organizmu, verovatno testosteron, što dalje dovodi do povecanja seksualnog nagona i potentnosti. Korisnik se upozorava da samo redovno uzimanje ginsenga može da dovede do povecanja potentnosti. Drugo upozorenje odnosi se na nuspojave koje su moguce kod prekomemog uzimanja i koje se, uglavnom, manifestuju promenama na koži, povecanim krvnim pritiskom i osecanjem teskobe u grudima.

IPB Image

Yohim.be - je veliko drvo (Corvanthe yohimbe) koje raste u tropskim prašumama. Koriste ga neka plemena a deluje na centralni nervni sistem Johimbin je jedan od najstarijih afrodizijaka koji se kao ekstrakt dobija iz kore africkog drveta johimbe. UNemackoj su 1994. godine objavljena
proucavanja koja govore daje u70 odsto slucajeva tretman
johimbin-ekstraktom u slucajevima smanjene potencije kod muskaraca dao pozitivne rezultate. Najednoj strani, johimbin deluje tako što širi krvne sudove i time poboljšava cirkulaciju u karlicnim delovima tela, na drugoj strani tako što podstice nervni sistem u donjim delovima kicmene moždine.Kora biljke Yohimbe, koju još zovu i "biljna vijagra", važi za jednu od oprobanih afrodizijackih supstanci. Pristalice upotrebe ovog preparata tvrde daje dejstvo na erektilnu funkciju zasnovano na velikom prisustvu aminokiseline arginina koja bi trebalo da ima dejstvo na oporavak erektilne funkcije kod muskaraca. Protivnici korišcenja ove supstance tvrde da je prava sreca što arginin u velikim kolicinama ne može da šteti zdravlju.

IPB Image

Gmko biloba u vidu preparata opušta arterije i time poboljšava cirkulaciju u svim organima. Jedna od retkih studija o ginko bilobi govori
daje 50 odsto muskaraca, šest meseci posle svakodnevnog uzimanja
ginko-ekstrakta u dozama od 60 miligrama, ponovo imalo svakodnevnu
normalnu erekciju. U kasnijim proucavanjima ovi rezultati nisu potvrdeni,
ali se smatra dozvoljenim da se dnevno uzima 60-80 miligrama ekstrakta,
sve do maksimuma od 200 miligrama. Ginko-ekstrakt je sredstvo koje se
uzima bez posebnih mera opreznosti, mada se ponekad jave stomacni
bolovi ili glavobolja. Jedna od izricitih preporuka odnosi se na to da ne
treba istovremeno uzimati aspirin, to jest sredstva koja "rastanjuju" krv.


--------------------
Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
SeRbIaN_GiRl
post Jan 16 2006, 11:36 AM
Post #8Forumska mezimica
*****

Grupa: Članovi
Broj postova: 7.028
Pridružio: 11-October 04
Lokacija: Beograd
Član br.: 93

IPB Image

No, kad je rec o "anti-starosnoj" strategiji, svakako se mora
odgovarajucapažhjapoklonitijos'jednom, do sada nespomenutom,

hormonu za koji se obicno kaže da je "bioloŠki casovnik coveka" koji
reguliše ceo njegov život. To je jedna od najdelotvomijih supstanci u
slucaju nesanica, a istovremeno je jedan od najjacih antioksidanata
otkrivenih do danas. Melatonin smanjuje nivo LDL-holesterina, vodi
borbu protiv kancera, jaca imunosistem.
Melatonin nastaje u šišarkastoj žlezdi, epifizi, u mozgu. Poput vampira,
melatonin se manifestuje nocu, preko dana nestaje. Tek kad pocne da
se smracuje, šišarkasta žlezda pocinje s proizvodnjom melatonina, koji
je tek u punom mraku najaktivniji. Pri tom, svetiosni nadražaji idu kroz
ocni živac do moždine, i odande u epifizu. Tako šišarkasta žlezda ima
stalnu povratnu informaciju o onome šta se dogada u spoljnom svetu i
prepoznavanjem promene od svetlosti ka tami može da signalizira
celijama u organizmu da predu na "kratak fitilj" i da energetski ucinak u dobroj meri reduciraju.
Takode, melatonin obara i telesnu temperaturu. To ima za posledicu da je organizmu potrebno manje
energije (energija=toplota) i da se celije, koje u fazi sna ne moraju biti aktivne, mogu regenerisati.

Kao i toliki drugi hormoni, melatonin u velikoj meri takode opada starenjem. Kod osamdesetogodišnjaka, nivo melatonina iznosi još samo 20 odsto od vrednosti koja se iskazuje kod dvadesetogodišnjaka. To ima
za posledicu da u starosti telo više nije sposobno da svoju temperaturu snižava preko noci.Konstantno bombardovanje takozvanih slobodnih radikala, otpadnih proizvoda hrane i kiseonika, jedan je
od bitnih faktora starenja i pojava bolesti u sistemu srcanog krvotoka, raka i autoimunih bolesti. Melatonin je jedan od najvecih do sada poznatih ubica slobodnih radikala, koji podjednako deluje izvan celija na
njihove lipidima bogate membrane, kao što deluje i u njihovoj, vodom ispunjenoj, unutrašnjosti.

IPB Image

Godine 1993. otkriveno je daje melatonin antioksidant s citavimnizom

neponovljivih svojstava. Tokom evolucije, covek je izgubio sposobnost
da sam proizvodi u telu neke važhe antioksidante, recimo vitamin C ili
betakarotin, cija je uloga da slobodne radikale cine neŠkodljivim Ipak,
ostali su neki drugi antioksidanti, kao melatonin i neki enzimosistemi,
koji obrazuju jak odbrambeni sistem protiv krajnje destruktivnih
hidroksilslobodnih radikala. Od svih slobodnih radikala upravo je
navedeni najaktivniji a time i najopasniji. Antioksidantni enzimi, kao
receni vitamin C, rade složho da bi sprecili nastajanje hidroksilslobodnih
radikala.
Ovi radikali predstavljaju najvecu opasnost za celije, pre svega u
mozgu. Mozak, koji se do 50 odsto sastoji od masti - do jedne trecine
iz višestruko nezasicene masti - veoma je prijemciv za slobodne
radikale. Kako šišarkasta žlezda leži usred mozga, ovo mesto je za melatoninsku sintezu i lucenje idealno,da bi se vezali zastrašujuci hidroksilslobodni radikali. Melatonin je, da tako kažemo, poslednje mesto
odbrane od slobodnihradikala..


--------------------
Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
SeRbIaN_GiRl
post Jan 16 2006, 11:40 AM
Post #9Forumska mezimica
*****

Grupa: Članovi
Broj postova: 7.028
Pridružio: 11-October 04
Lokacija: Beograd
Član br.: 93

IPB Image

U južnoj Afhci kao seksi droga koristi se «vuka vuka» što bi u prevodu znacilo oprobudi se», a ne misli se na spavanje. Najopasnijije afrodizijak životinjskog porekla, a potice od insekta komjaša Cantharis
rvescicator koji je dugacak nekoliko centimetara i rasprostranjen je po celoj južnoj i centralnoj Evropi. Vec Hipokrat i Plinije su zapisali da ga treba osušiti i
I smrviti u «cudesan» prah.Aktivni sastojak, ovog široko | poznatog i primenjivanog preparata, je supstanca pod nazivom Kantaridin. Ona se nalazi u tkivima svetlecih insekata. Kantaridin nadražuje genitalnu sluzokožu i zbog toga se smatra da poseduje afrodizijacko svojstvo. AJi upotreba ovog preparata nosi sa sobom i rizike po zdravlje konzumenta. Preterana upotreba može dovesti do zastoja u radu bubrega ili do gastrointestinalnih krvarenja i na taj nacin ugroziti život neopreznog korisnika. Mnogi zdravstveni radnici smatraju da je isuviše lako doci do španske mušice, s obzirom na to koliko ona može da bude opasna po
zdravlje.Nažalost, jedini sigumi efekt mu je snažha iritiranost urinamog trakta i genitalija a pracena je abnormalnim
dotokom krvi u željene zone pa postoji rizik od kardiovaskulamog kolapsa. Supererekcija kojoj se vekovima dive nije ništa drugo do priapizam — stanje u kojem su muske genitalije u bolnom stanju i
otecene danima... više nego neugodno...

ZIVOTTNJSKE GENTTALIJE

U Eimsko doba smatralo se da konzumacija zdravih životinjskih organa može da izleci bolesti u istom takvom organu kod coveka. Apicus u svojoj "De re coquinaria" ukljucuje nekoliko recepata za punjene
materice krava i svinja te ih preporucuje kao jelo koje povecava plodnost. Da li cete ga posluživati kao predjelo ili kao glavno jelo, prepuštamo vama da izaberete.
Ako vam to nije dovoljno slobodno se poslužite i jelenjim genitalijama cija uptreba kao afrodizijaka datira još od antickih vremena. Preparati od jelenjeg penisa upotrebljavali su se protiv bubrežhih kamenaca, krvi
u urinu, trovanja, ali i kao mocan afrodizijak. Stoga ako vam naglo pozli od punjenih svinjskih ili kravljih matemica spasiti vas može jelenji penis.
Ako želite povecati velicinu penisa i njegov kapacitet skuvajte magarece testise zajedno s lukom i velikom kolicinom kukuruza. S time hranite perad, koju cete kasnije pojesti. Vidimo da se ovdje javljaju cak dvije žrtve - magarac i zlatna koka - nužhe za postizanje velicanstvene seksualne vezbe, no znamo da cilj ne bira sredstva.


--------------------
Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
SeRbIaN_GiRl
post Jan 16 2006, 11:48 AM
Post #10Forumska mezimica
*****

Grupa: Članovi
Broj postova: 7.028
Pridružio: 11-October 04
Lokacija: Beograd
Član br.: 93

Sušeni cmi mravi pomešani s maslinovim uljem popularan su afrodizijak iz srednjeg veka. No ako baš nemate strpljenja skupljati cme mrave da biste udovoljili željama vaše bolje polovine, možda vam se
posreci da u vrucim danima uhvatite guštera. I šta s njim? Pa osušite ga, sameljite i taj prah pomešajte sa slatkim belim vinom. Možda ce vam odlazak na more nakon eksperimentisanja sa gušterima i mravima
ostati u dugom sjecanju po vremenu provedenom u sobi. Posebno je po afrodizijskim mocima poznat gušter Sticus officinalis koji prebiva na nekim mediteranskim ostrvima i u sevemoj. Africi. Stoga kad ga
vidite u lov.Ako kojim cudnim slucajem nabavite šakalovu žuc, namažite njome penis i vaginu te pricekajte da vam pruži nezaboravne veceri. Ako ne deluje, ne brinite - barem je žuc posluala kao lubrikant.
Pijavice se koriste za povecanje velicine penisa tako da se sakupe u staklenku i stave na toplo mesto dok se ne pretvore u homogenu masu, te se zatim koriste kao mast kojom se premazuje penis.
Idete li u turisticki obilazak Norveške, Svedske iJi Finske obratite paznju na otpale parožake (sitne izrasline na rogovima sevemih sobova i jelena). Oni se melju ili koriste sveži jer se pretpostavlja da su tada
još delotvomiji. Zbog toga su se cak sevemi sobovi uvozili iz Skandinavije.

IPB Image

Posebna zainteresovanost za nosorozima, sigumo je povezana s rogom koji podseca na penis u erekciji. No orginalni afrodizijak nije pripravljen od roga,vec od penisa nosoroga. Možda je to razlog zbog kojeg danas imamo samo 5 vrsta nosoroga u svetu (3 u Aziji i 2 u Africi): Ocigledno je neko isprobao delovanje preparata nosorogova penisa i otišao u krajnost. Nosorogov rog naime nije pricvršcen za lobanju i stoga se ne smatra pravim rogom. Napravljen je od istih cestica i materije koje su nadjene u kosi i noktima. Po tome bi upotreba preparata od odrezanih noktiju trebala proizvesti isto dejstvo kao i nosorogov rog.
Tradicionalni kineski narkotik Chan Su pravljen je od žablje kože. Upotreba ove vrste narkotika kao afrodizijaka prouzrokovala je od 1993. - 1995. u New Yorku cetiri smrtna slucaja. Stoga ako ne želite otici doslovce u nebesa od seksualnog užitka, koristite neke druge altemativne metode povecanja spolne moci.
U istocnoj Aziji mnogi delovi tigra ukljucujuci kosti, mast, jetra i penis smatraju se mocnim afrodizijacima. No samom spoznajom da su tigrovi ugrožena vrsta, mogli biste skupo platiti krivolov radi pribavljanja
potrebnih namimica.Ako niste u mogucnosti loviti sobove, žabe, pijavice, mrave i ostale zanimljive nam izvore seksualnog blaga, možda vam pomogne nekoliko vama vrlo bliskih afrodizijaka. Svatko od nas može doci u posjed maslina, jagoda, gljiva, vitamina E, zen sena, viagre, cmog vina, piva, ostriga i zacina. Neki vrsni poznavaoci preporucuju korištenje luka i belog luka. Koliko je to delotvomo na povecanje polne moci
proverite sami.


--------------------
Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
SeRbIaN_GiRl
post Jan 16 2006, 11:52 AM
Post #11Forumska mezimica
*****

Grupa: Članovi
Broj postova: 7.028
Pridružio: 11-October 04
Lokacija: Beograd
Član br.: 93

IPB Image

Drago kamenje i biseri dugo su vremena bili povezani s verovanjem da podsticu seksualnu želju, ne samo u obliku skupocenih ogrlica i prstenja koji nijednu ženu nece ostaviti ravnodušnom, nego su se koristili i u magicnim preparatima. Da ni zavodnice iz 69. godine pr. Krista nisu bile plahe i povucene,dokazuje nam preparat kojim se koristila Kleopatra da ocara odabrane. Ona je naime otapala bisere u sircetu i pila taj
napitak. Koliko je on bio delotvoran dovoljno nam govori to da
je zavela Julija Cezara i Marka Antonija.Perzijanci su pripravljali pastile (mirisnu smesu u obliku tableta) od zdrobljenih bisera i rubinove boje sa
zlatnom prašinom i ambrom. To su konzumirali kao afrodizijak. Pocevši od Perzijanaca i Egipcana i njihovih zavodnickih sposobnosti danas imamo isto tako kreativne i cudne preparate.

IPB Image

Ukoliko zanemarite proizvode koji se posopovima prodaju kao hemijski afrodizijaci (popers na prvom mestu), saznacete da je egzoticno voce mocan seksualni stimulans.
Navodno je najbolja kombinacija avokada i orascica, jer tada nastaje
hemikalija bromokriptin, koja je izuzetan afrodizijak; zanimljivo - ona
deluje samo na muskarce!
U jednom ispitivanju koje je sproveo magazin "Fitnes, zdravlje i sport"
sastavljena je lista deset najdelotvomijih afrodizijaka koji podi?u
muskarcevo raspolo?enje.
Jedni su hvalili specijalni krem gvakamol sa avokadom. Ispitanici su se kleli da im nikada nije bilo bolje u
krevetu nego po?to su pojeli taj krem. Drugi su se opredelili za pomoc drevne kineske biljke ?en?en, koja deluje vec posle dvadesetak minuta, a konzumira se u vidu caja.Odlicnu ocenu dobila su i bela vina - deluju posle samo petnaest minuta, ali i ru?icasti ?ampanjac, iako on ima odlo?eno dejstvo - stvara seksualnu ?elju tek posle tri-cetiri sata, ali onda, navodno, nastaje haos!
Na listi afrodizijaka koji se preporucuju na?li su se jo?: cokolada (navodno, Kazanova se kleo u njenu delotvomost), ostrige (valja ih jesti ?to sporije) i, naravno, dobra stara kombinacija meda i oraha, koja je kod nas najrasprostranjeniji afrodizijak. Za muskarce je ionako va?ho da prica o seksu bude ?to kraca ili da je uop?te nema, a da seksa bude ?to vi?e. Zato afrodizijaci i jesu izuzetno korisni po?to mobili?u sve snage u
na?em telu


--------------------
Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
SeRbIaN_GiRl
post Jan 16 2006, 12:43 PM
Post #12Forumska mezimica
*****

Grupa: Članovi
Broj postova: 7.028
Pridružio: 11-October 04
Lokacija: Beograd
Član br.: 93

*Trudite se da održavate što niži nivo takozvanog lošeg holesterola.
Na dugi rok, on vas cini impotentnim.
* Prestanite s pušenjem, jer nikotin sužava krvne sudove u polnom organu. Rizik pušaca da ce postati impotentan, dvostruko je veci nego
kod nepušaca.
* Vodite racuna o krvnom pritisku.
*Normalan nivo šecera u krvi od narocite je važnosti. Tokom
životnog veka, postaje impotentan svaki drugi muŠkarac koji boluje
od šeceme bolesti.
*Vodite racuna o sužavanju i zakrecavanju sudova, jer je to najcešci
uzrok telesno uslovljene impotentnosti.
*Redovno upražnjavanje seksualnih odnosa podiže vrednosti
testosterona, stoga seks treba upražnjavati što je moguce cešce. Za
erekciju je to nalik na punjenje baterija.

KAKO SE PRAVI KUPINOVO VINO?

Ubrane se (ili kupljene) sveže kupine zgnjece. Za vece kolicine je najbolja vinogradarska muljaca.Sadržaj se ostavi u posudi - najbolje su i najprakticnije plasticne, jer ne uvlace boju kupina - te im se doda
15 posto šecera. Ostavi ih se tako da stoje 7-10 dana. To je vreme vrenja, a najbolje je da se ono obavi bez prisutnosti vazduha.
Nakon toga se odvaja suva materija (trop iz kojeg se može peci rakija!).
Tecnost se ocedi i stavlja u burad i doda se još 10 posto šecera na celokupnu tecnost.
Zatim sledi pretakanje, isto kao i kod vina.
Važho je napomenuti da se u ovom procesu ne koristi ni kvasac ni vinobran!
Kupinovo vino se pije po principu "apotekarske merice" - na napršnjak - zbog 15 posto alkohola, i afrodizijackog delovanja!

Mesavina za Muskarce

Sastojci su sledeci: Avena Sativa, Saw Palmetto, Ginseng, Gingko Biloba, Trigonella foenum-graecum,
Đamiana list, i Sasperilla koren
Mesavina za preranu ejakulaciju
Rehmannia glutinosa, Dioscorea opposita, Comus canadensis, Lycium barbarum, Eucommia ulmoides,
Cuscuta, Aconitum napellus, Cinnamomum Zeylanicum, Tangkuei.
Mesavina za Zene Sastojci su sledeci: Avena Sativa, Saw Palmetto, Ginseng, Gingko Biloba, TrigoneUa foenum-graecum,
SteUaria media, i Sasperilla koren
Izakraj ne zaboravite ... najbolji afrodizijak je ipak uzbudjenost parmera.

Kraj

HERBATEKA


--------------------
Svakim danom sam ovdje aktivna i redovna...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 korisnik(a) čita ovu temu (1 gost(iju) i 0 anonimnih korisnika)
0 članova:

 Lagana Verzija Tačno vreme je:: 23rd May 2017 - 03:32 PM

Svi postovi, grafike i slike na forumu vlasništvo su i odgovornost autora istih.
Sve ostalo spada pod vlasništvo Prijatelji WEB TEAM-a.